Mig og Skive! 

Jeg er døbt Henrik Houby Olsen, men har fra 1957 kun heddet Henrik Houby. Fra min barndom i Skive vil jeg fortælle lidt på denne hjemmeside til glæde for mine børn men måske også for andre.

 For at komme i gang vil jeg starte med en gren af familien, som er ret langt ude. Mine bedsteforældre på moders side var brolægger Marinus Johannesen og hustru Kathrine. Jeg havde i Skive en moster, Stinne kaldet, som var gift med malermester Bernhard Nicolaisen Dahm, der i mange år, ja, faktisk al den tid, jeg kan huske, boede i Allegade 63. Hele den familie er døde, og jeg har i dag ingen familie i Skive (så vidt jeg ved. Man kan vel aldrig være helt sikker).

 Da min fætter Karl Nicolaisen Dahm og kort tid efter min kusine Edith Ørsted Petersen døde fik jeg en hel del materialer i form af breve, udklip, billeder o.s.v., som jeg har været ved at kikke lidt på. Her fandt jeg noget om her omtalte Nicolaisen Dahms far, J.P. Nicolaisen Dahm, som døde i 1935.

Det kan du læse om på Dahm-siden.

 Det er klart, at de første erindringer er noget usikre, men jeg vil nu forsøge mig alligevel

Besaettelsestiden startede mens vi boede i Aaglimt. Læs om det her. Her har jeg klokket lidt i det. Hele linien kan ikke være på skærmen, så den må du rette til med musen på nederste bjælke, til jeg finder ud af,  hvordan jeg retter den. Mit arbejdsliv Startede også under besættelsen  Tast ind og læs om det

Vi har under krigen boet i 2 år stuelejligheden  Allegade  63  hos Bernhard og Stinne. Klik på linket og læs. 

Men, som sagt, jeg har en del billeder, både fra egne albums og fra min fars og mors gemmer, så hvis du klikker på Skivebilleder, kan du se nogle af mine billeder.

Det jeg nu vil gå i gang med, vil jeg kalde Læretid. Jeg startede med at forsøge mig som elektriker, derefter møbelpolstrer og til sidst lærer. Tast ind på linket  og læs.